Prvi dan počitnic, 26.6.2023, je v Murski Soboti potekal zadnji šahovski turnir, ki ga prireja šahovsko društvo Pomgrad. Kar precej naših šahistov že počitnikuje na morju, zato se je tokratnega tekmovanja udeležilo le 6 naših učencev.

Med mlajšimi učenci je Jurij Vratarič zasedel 2. mesto, Aleks Grčar 3. mesto, Neo Hozjan je pristal na 4. mestu in Alen Zver je osvojil 6. mesto.

Med starejšimi učenci se je tokrat od naših učencev najbolje odrezala Ema Unger, ki je zasedla 3. mesto, Zala Raus je bila na 5. mestu.

Od meseca oktobra do junija, ko so mesečno potekali turnirji, je v skupnem seštevku med mlajšimi učenci postal zmagovalec Jurij Vratarič, za njim na 2. mesto se je uvrstil Aleks Grčar. Med starejšimi učenci je Zala Raus zasedla 2. mesto, čeprav je z zmagovalko skupnega seštevka bila povsem izenačena do zadnjega turnirja. Za uvrstitev na stopničke so učenci prejeli medalje.

Naši učenci so v tem šolskem letu od tekmovanja do tekmovanja napredovali in prikazali lepe šahovske partije ter doživeli veliko lepih, napetih in osrečujočih trenutkov. Upam, da bo tako tudi v prihodnje.

ISKRENE ČESTITKE!

 

Dostopnost