Na natečaju Tehno parka Celje, javnega zavoda za spodbujanje znanosti, tehnologije in inovativnosti, ki je potekal v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov 2023 (EWWR; https://ewwr.eu/), so letos posebno pozornost namenili embalaži. Cilj je bil pokazati, da je trajnostni način življenja enostaven in prijazen do vseh.

O trajnostni izvirnosti pri iskanju rešitev, kako brez ali z manj uporabljene embalaže preživeti svoj običajen dan, sta v literarnem delu razmišljali tudi nagrajenki tega natečaja Ana Casar iz 7. razreda in Ema Unger iz 9. razreda.

Zaradi velikega števila odličnih prispevkov so se odločili, da bodo podarili kar 6 nagrad, nagrade za prva tri mesta pri skupinski prijavi in nagrade za prva tri mesta pri posamezni prijavi.

Nagrado za prvo mesto pri posamezni prijavi sta si delili Ana Casar iz 7. razreda in Ema Unger iz 9. razreda. Njuna literarna izdelka sta bila ocenjena s 30 točkami od 30 možnih.

Zaključna slovesnost natečaja je potekala v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov v četrtek, 23. 11 2023, ob 12.00 v Tehnoparku  Celje.

Mentorica: Marjetka Erdelji

ČESTITAMO!

Zmagovalci: https://www.tehnopark.si/nagradni-natecaj/zmagovalci-nagradni-natecaj_1/

Prispevka učenke Ane Casar in Eme Unger si preberite v prilogi.

MOJ DAN Z MANJ EMBALAŽE

MOJ DAN Z MANJ EMBALAŽE1

Dostopnost