Vsak tretji četrtek v mesecu marcu poteka šolsko tekmovanje iz znanja matematike za učence od 1. do 7. razreda za Kenguru Vegova priznanja, za učence 8. in 9. razreda pa za Vegova priznanja. Tako lahko na šolskem tekmovanju dosežejo učenci Kenguru priznanja. Priznanje doseže ena tretjina nastopajočih učencev posameznega razreda, če je dosegla vsaj tretjino možnih točk. Na regijskem tekmovanju lahko nastopijo le učenci od 6. razreda naprej.

Na šolskem tekmovanju je tekmovalo 74 učencev. Priznanje je doseglo kar 31 učencev. V 1. razredu prejmejo priznanja Karolina Korenjak, Lara Zadravec, Samuel Lajh, Miha Balažek, Lev Miholič in Lucija Plohl, v 2. razredu Val Vratarič, Klara Hari, Dora Benko, Taja Casar, Ilsa Hoxhaj in Eva Strniša, v 3. razredu pa Hana Horvat, Lukas Kerman, Neil Bukovec Gal, Živa Vidonja, Aljaž Fras, Maksim Lovenjak in Viktoria Verbai. Prejmniki priznanja v 4. razredu so Jurij Vratarič, Julija Lajh in Julija Plohl, v 5. razredu Zarja Šebjanič in Ela Casar ter v 6. razredu Ema Küčan in David Kerec. V tretji triadi med sedmošolci dobijo priznanje Aja Majerič, v 8. razredu Amadej Cör, Ana Gregorec in Jaka Ošlaj ter devetošolec Jan Balaško. V odstotkih je najboljši rezultat dosegel Jurij Vratarič in sicer 87%.

Na regijsko tekmovanje so se uvrstili Ema Küčan, Aja Majerič, Amadej Cör in Jan Balaško, ki bodo reševali naloge v četrtek, 4. aprila 2024, v Murski Soboti.

 

ISKRENE ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM!

 

mag. Lea Števanec,

vodja tekmovanja

Dostopnost