Med 20. in 24. marcem smo učenci imeli projektni teden. V teh dneh so se zvrstile različne in pestre dejavnosti. Posvetili smo se našemu telesnemu in psihičnemu zdravju, se poučili o gozdu, drevesih in njegovih prebivalcih, posvetili smo se matematičnim vseživljenjskim problemom in raziskovali delček naše  kulturne dediščine.

V torek, 21. 3. 2023,  smo se odpravili na Roglo. Imeli smo še kar srečo, da nas je pričakal sneg in snežne strmine. Obuli smo si pancerje in se na ravnici urili v teku na smučeh. Po okrepitvi smo se z velikim veseljem podali na sanke in uživali v snežnih strminah. Zraven smo se še kepali in se iz srca nasmejali.

V sredo, 22. 3. 2023,  smo se odpravili v Lendavo, da bi spoznali delček našega Prekmurja in njegovo kulturno dediščino. Pred Sinagogo nam je vodič povedal nekaj o zgodovini Lendave, nato smo se odpravili v sinagogo. V judovskem muzeju smo si ogledali prostore in prebrali nekaj o življenju Židov na tem področju. V muzeju dežnikarstva in meščanstva smo si ogledali veliko različnih dežnikov in stroje za izdelovanje dežnikov. Po strmi poti nas je potem pot vodila na grad, kjer smo si ogledali kratek filmček o Lendavi, razstavo metuljev in prostore v gradu. V grajskih prostorih je razstavljenih in shranjenih veliko kosov naše zgodovine. Na koncu smo se med griči Lendavskih goric povzpeli  na razgledni stolp Vinarium, po kar 240 stopnicah smo prišli do vrha, kjer smo uživali v razgledu na  tri države. Lepo je bilo čutiti delček naše prečudovite pokrajine.

Vseh pet dni je bilo razgibanih in skozi raznovrstne dejavnosti smo spoznali mnogo novega ter tako obogatili naša znanja iz različnih področij.

Sestavek zapisala: razredničarka Andrea B. Šemen, s pomočjo učencev Ane Gregorec, Amadeja Cörja in Elije Koceta

Projektni teden

Vir: Lastne fotografije

Dostopnost