Učenci OŠ Bogojina bodo v naslednjih dnevih delili brošuro z nasveti za zimsko vožnjo in se s tem pridružili akciji, ki jo izvaja Agencija za varnost prometa.

Ker se zimskim razmeram ne moremo izogniti, se je potrebno na spremenjene vozne okoliščine dobro pripraviti, prav tako je potrebno pripraviti tudi vozilo. Da se bodo vozniki na zimske razmere še bolje pripravili, je Agencija za varnost prometa izdala novo brošuro z obilico koristnih praktičnih nasvetov za ustrezno pripravo vozila in za zimsko vožnjo. Ob upoštevanju teh nasvetov, s prilagojeno tehniko vožnje in s pravilno pripravo vozila, bodo vozniki lahko na cilj prišli varneje. Naše ceste bodo tako varnejše za vse udeležence v prometu.

V knjižici bodo vozniki poleg tehničnih nasvetov za pripravo vozila lahko našli veliko uporabnih napotkov za pripravo na zimsko vožnjo, med drugim o speljevanju, vožnji po klancu, upravljanjem z volanom, pa tudi o tehniki zaviranja, ki je na mokrem, zasneženem ali poledenelem cestišču drugačna in terja še posebno previdnost. Agencija priporoča tudi povečanje varnostne razdalje ter opozarja na skrb za ustrezno bočno razdaljo ob prehitevanju pešcev ali kolesarjev.

Agencija še svetuje, da preverite informacije o stanju na cestah, preden se odpravite na pot, saj se boste tako izognili morebitnim nevšečnostim.

 

Brošura v pdf obliki: Nasveti za zimsko vožnjo

 

Dostopnost