Skriti kotički mojega kraja

V petek 19. 05. 2023,  smo se učenci devetega razreda, Ajda Šebjanič, Lena Kozic in Jakob Vuk odpravili v Odrance, kjer smo se udeležili njihovega Unesco projekta Skriti kotički mojega kraja.

Po prihodu smo skupaj z drugimi šolami prisluhnili UNESCOVI himni, nagovoru ravnateljice OŠ Odranci, ter županji.

Sledilo je odkrivanje Odrancev. Za začetek smo se sprehodili do Cerkve sv. Trojice. Pred cerkvijo nas je pričakal župnik Lojze Kozar mlajši in nam povedal nekaj o zgodovini gradnje te cerkve, ter o nesreči, ki se je zgodia med gradnjo cerkvene kupole. Po govoru župnika smo si ogledali še notranjost cerkve. Ko smo končali z ogledom smo se odpravili na malico in kratek ogled OŠ Odranci. Po malici smo se odpravili do kolesarskega kluba Bula, si odgledali stezo in se sprehodili po njej. Nato smo se sprehodili po industrijski ulici in si ogledali Cartago ter trgovino Jager. Pot smo nadaljevali do trim steze in si na vsaki toči preko QR kode ogledali vajo oz. vaje, ki jih na tej točki lahko izvajamo.

Tako smo spet prišli do začetka našega potepa po Odrancih, kjer so nam pripravili njihovo tradicionalno jed – odranski bograč .

Za zaključek našega srečanja so nam pripravili presenečenje, vsaka šola je dobila risbo, ki so jo izdelali učenci OŠ Odranci, priznanje za sodelovanje, magnetek ter nekaj za posladkati.

Zapisala: Lena Kozic

Dostopnost