Mesec september smo posvetili prihodu te velike slovenske pisateljice. Pri urah slovenščine na razredni in predmetni stopnji, za domače branje ter bralno značko so učenci brali njene zanimive in napete zgodbe ter knjige. Veselili smo se obiska pisateljice in jo nestrpno pričakovali.

V petek, 2. oktobra, se je najprej predstavila učencem predmetne stopnje. Mladinski pevski zbor ji je zapel pesem v prekmurščini, gospa ravnateljica pa jo je pozdravila. Nagovorila sta jo tudi devetošolca Cirila in Gal in jo »izzvala« s prevodom odlomka iz knjige Nebo v očesu lipicanca v prekmurščini. Pisateljica Desa Muck je povedala mnogo zanimivih in poučnih zgodb iz svojega življenja. Pripovedovala je o svojih knjigah, nekatere je predstavila zelo podrobno. Cirila in Gal sta bila voditelja, ki sta ji pomagala pri predstavitvi in postavljanju vprašanj učencev. Ob Desi so se učenci počutili lepo, saj jih je tudi zabavala s humorjem in so se večkrat nasmejali. Spoznali so, da je zelo sočutna oseba in o vseh misli dobro. Vsak je poseben na svoj način. Med nami se je počutila zelo dobro in nas je pohvalila. Povedala je, da smo se vzorno pripravili in da smo vzorna šola.

Učence razredne stopnje je pisateljica navdušila z duhovitimi in napetimi zgodbami iz njenega življenja. Tako so z zanimanjem prisluhnili zgodbici o Anici in zajčku. Knjigo je napisala, ker ga je njena hčerka nekaj časa imela, a je nato umrl, kot umre v knjigi. Pisateljica je pripovedovala tako iskrivo in doživeto, da smo se vsi potopili v svet njenih zgodb. Z velikim veseljem bomo v mesecu skupnega branja še naprej prebirali njene knjige.

Po obeh nastopih smo se ji zahvalili in ji podarili knjigi in sliko naših učencev.

 Marjetka Erdelji in Andrea B. Šemen

 

Avtogram pisateljice

 

Dostopnost