Literarni natečaj za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Sloveniji za leto 2021

KD Josipine Turnograjske je tudi letos razpisalo literarni natečaj za mlade »Po sledeh Josipine Turnograjske – natečaj za najboljše ljubezensko pismo, in sicer za osnovnošolce in srednješolce.

Namen natečaja je motivacija mladih, da svoje literarne umetnine predstavijo javnosti in se jih pri njihovi nadarjenosti dodatno motivira. Poleg tega z natečajem obujajo spomin na prvo slovensko pesnico, pisateljico, skladateljico in pravljičarko Josipino Urbančič Turnograjsko. Tema letošnjega natečaja je bila  LJUBEZEN (DO) MIRU.

Na natečaj je prispelo 152 pisem (101 osnovnošolskih, 52 srednješolskih).

Tudi naša šola se je udeležila natečaja, in sicer smo sodelovali z dvema učenkama iz 8. razreda. Pismo sta napisali Maja Trajbar in Petra Fras pod mentorstvom Marjetke Erdelji.

 Petra Fras je dobila priznanje za sodelovanje, Maja Trajber pa je izmed vseh prispelih pisem osvojila 6. mesto. Bila je povabljena na zaključno prireditev, ki je bila v petek, 17. 10. 2021, v Preddvoru. Dobila je priznanje za izredno izvirnost in jezikovno dovršenost poslanega besedila, knjižno in praktično nagrado.

Mentorica: Marjetka Erdelji

POVEZAVA do objave o rezultatih natečaja:

https://www.kdjt.si/novice/rezultati-natecaja-za-najboljse-ljubezensko-pismo-v-sloveniji-za-leto-2021

Dostopnost