Poročilo o kulturnem dnevu Knjiga, moja prijateljica

V ponedeljek, 5. februarju,  smo na šoli Bogojina obeležili kulturni dan, ki je bil poln ustvarjalnosti, navdiha in kulturne dediščine. Učenci so imeli priložnost izraziti svojo ustvarjalnost na različnih področjih, kot so glasba, likovna umetnost in literatura.

Na glasbenem področju so se učenci izkazali s svojim glasbenim talentom. Skupine učencev so ustvarjale melodije in ritme, ki so navdihnile prisotne. Nastala je čudovita glasba, ki so jo s svojimi glasovi popestrili solisti.

Na likovnem področju so učenci pokazali svojo kreativnost tako, da so s Prešernovimi stihi ustvarili podobi Prešerna in Primicove Julije. Potrudili so se in z lepopisom poustvarili našo himno.

Literarno ustvarjanje je prineslo čudovite zgodbe in pesmi, ki so izražale učenčeve misli, čustva in domišljijo. Nastale so zgodbe, ki so bralce popeljale v čarobne svetove in pesmi, ki so ganile srca.

Hkrati smo pripravili razstavo starih knjig in učbenikov, ki so jih brali naši starši in stari starši. Ta razstava je bila spomin na bogato kulturno dediščino naših prednikov ter priložnost za učence, da bolje razumejo in cenijo zgodovino literature in izobrazbe.

Vrhunec dneva je bila čudovita proslava, na kateri so se vsi ustvarjalci predstavili s svojimi deli. Učenci in učitelji smo skupaj zapeli himno ter tako obeležili skupno kulturno izkušnjo in poudarili pomen slovenskega kulturnega praznika.

Kulturni dan na šoli je bil poln navdiha, kreativnosti in kulturne izmenjave. Vsi učitelji smo ponosni na vse učence, ki so prispevali k temu čudovitemu dogodku in obogatili našo šolsko skupnost s svojim ustvarjalnim doprinosom.

Poročilo napisali:
Andrea Benkovič Šemen in Melita Nemec

Dostopnost