Zaključna javna prireditev 4. literarnega natečaja Spominska obeležja pripovedujejo (2021/22) je bila v sredo, 25. maja 2022, ob 16. uri v Kulturnem domu Gornja Radgona.

Na prireditvi, ki so jo pripravili učitelji in učenci Osnovne šole Gornja Radgona, so avtorjem prispevkov in njihovim mentorjem podelili priznanja in zahvale ter elektronsko verzijo izdane knjige z biltenom natečaja in objavljenimi prispevki. Avtorjem nagrajenih prispevkov so bile podeljene tudi posebne medalje. Poleg avtorjev so se prireditve udeležili tudi starši in ostali sorodniki in tako počastili njihov literarni dosežek.

Najboljše prozno besedilo sta napisala Jakob Vuk in Ajda Šebjanič iz 8. a ter prejela priznanji in posebni medalji. Ajda Šebjanič je prejela še priznanje in posebno medaljo za najboljšo pesem. 9. junija pa se bosta udeležila nagradne strokovne ekskurzije po Sloveniji (vojašnica in vojaško letališče Cerklje ob Krki, Brežice, Posavski muzej Brežice, razgled po Pomurju med goricami s picerije Kostanj …).

Iskrene čestitke!

Mentorica: Marjetka Erdelji

Dostopnost