Naša ekipa učencev (Aja Majerič, Zoja Lovrenčec in Až Majerič) se je udeležila bojev v osmini finala tekmovanja Hitri lončki, ki poteka v okviru vsem znanega kviza Male sive celice. V sredo, 2.3., smo se odpeljali proti Ljubljani.

V stavbo RTV Slovenija smo prispeli uro in pol pred snemanjem. Po nas je prišla v recepcijo koordinatorka tekmovanja in nas pospremila v garderobe. Učenci so za tem opravili še obveznosti v maski, kjer so jih naličili in malenkostno uredili pričeske. Do odhoda v studio nam je ostala skoraj ura, ki so jo učenci porabili za vajo koordinacije in koncentracije.

Odpeljali so nas v velik studio, kjer smo bili navdušeni nad kuliso. Oder, ozadje, številne kamere, žarometi, umetna megla so prinesli svoj šarm.

 

Učenci so opravili pogovor z voditeljema in si izbrali zelene lončke. Naši nasprotniki so bili tokrat učenci OŠ Antona Ingoliča spodnja Polskava, podružnica Pragersko.

Tokratni nasprotniki so pokazali veliko znanja in spretnosti. Naši učenci so se z rekordnim dosežkom uspeli uvrstiti med osem najboljših ekip v Sloveniji. Na koncu so si vsi tekmovalci srčno segli v roke.

Bila je izjemna izkušnja, na koncu smo srečali še nekaj slovenskih TV zvezdnikov. Mario Čulibrk, Miha Brajnik in Jernej Kogovšek so namreč ravno v času našega obiska RTVSLO snemali prispevek. Jernej Kogovšek si je vzel tudi nekaj trenutkov, da je poklepetal s tekmovalci, prijazno se je odzval tudi na prošnjo po fotografiranju s tekmovalci.

Dostopnost