Prva mobilnost učencev z namenom poučevanja, izobraževanja in usposabljanja na partnerskih šolah v okviru projekta Let’s STEM up our education

Osnovna šola Bogojina je vodilna koordinatorka projekta Let’s STEM up our education, ki se izvaja od septembra 2020. V projekt so vključene šole iz 6 držav, in sicer iz Italije, Poljske, Romunije, Grčije, Turčije in Slovenije. Osrednji cilji projekta so:

  • izmenjava dobrih praks na področju STEM (akronim za znanost, tehnologijo, inženiring in matematiko);
  • povečanje zanimanja za STEM in izboljšanje učnih dosežkov na tem področju;
  • izboljšanje kompetenc učiteljev na področju STEM;
  • poučevanje matematike in naravoslovja s poudarkom na STEM (modeliranje, kodiranje, 3D – oblikovanje, robotika, itd.);
  • vzpodbujanje projektnega učenja, ki vključuje načrtovanje, raziskovanje in kreativno mišljenje;
  • izboljšanje digitalnih kompetenc, podjetniškega razmišljanja in jezikovnih ter komunikacijskih spretnosti učencev.

Prva mobilnost učencev v okviru projekta STEM je potekala v Sloveniji na Osnovni šoli Bogojina od 16. 5. 2022 do 20. 5. 2022. Sodelovalo je 5 učencev iz 6 držav. Cilj mobilnosti je bil spoznati osnove programa Microsoft Publisher in izdelati STEM poster. Razen Microsoft Publisherja so učenci spoznali tudi sodobnejši program Canva, s katerim je mogoče oblikovati najrazličnejše izdelke: od logotipov, vsebin za družbene medije do dokumentov, natisov itd. 

Učenci iz 6 držav so v skupinah oblikovali posterje s pomočjo programa Microsoft Publisher, na koncu pa so izglasovali najboljši STEM poster.

Prvi dan mobilnosti je bil namenjen sprejemu gostujočih šol in medsebojnemu spoznavanju učencev in učiteljev spremljevalcev. Na sprejemni slovesnosti so sodelujoče šole predstavile svoje šole, mesta in države. Slovesnosti se je udeležil tudi župan Občine Moravske Toplice gospod Alojz Glavač.

Razen učnih projektnih vsebin so učenci spoznavali pokrajino, kulturo, tradicijo in kulinariko Prekmurja, obiskali pa so tudi prestolnico in Blejsko jezero.

Veliko več fotografij se nahaja na SPLETNI STRANI ERASMUS*.

Dostopnost