Erasmus+ – GOSTOVANJE V ITALIJI

V ponedeljek, 13.3.2023, ob 9.00 uri smo prvič prišli v šolo, kjer smo spoznali predstavnike drugih držav ter imeli dobrodošlico. K dobrodošlici so poklicali tudi njihovo folklorno skupino, ki nam je pokazala njihove običaje ter navade. Po dobrodošlici smo raziskovali tehnologijo dronov. Vsak dan smo pa imeli tudi krajši počitek pri katerem smo pokušali njihove tradicionalne jedi. V ponedeljek smo po vseh dejavnostih imeli ogled otoka z ladje, ki je trajal okoli ene ure. Po ogledu otoka smo pa šli raziskovat kraj Anacapri, ki je en višji del otoka, tam se je nahajala šola ter tudi naš apartma.
Zala Raus, 7.a

V torek, 14. 3. 2023, smo s pomočjo računalnika sestavljali vezja in med tem spletali nova prijateljstva. Popoldne nam je župan kraja Anacapri povedal nekaj stvari o otoku in zgodovini otoka. Ogledali smo si Villo San Michele in zvedeli podatke o švedskem pisatelju Axel Muntheju. Villo San Michele obdaja velik vrt, za njim pa stoji gora, katero je Axel spremenil v zatočišče za ptiče selivke. V oči nam je padla rdeča fasada hiše Red house, tam smo izvedeli nekaj legend o otoku Capri in imeli prekrasen razgled iz terase.
Zarja Cerovšek, 7.a

V sredo, 15. 3. 2023, se nas je vseh pet učencev z učiteljicama odpravili že pred zajtrkom do razgledne točke blizu apartmaja, ki jo je našla učiteljica Karmen. Razgled je bil res odličen. V šoli smo delali z računalnikom in razlagali so nam kako delati s 3D printerjem. Kot darilo od šole pa smo dobili 3D model na katerem piše: Erasmus Slovenia. Ta dan smo za kosilo jedli  testenine s paradižnikovo omako, dve vrsti mesa z blitvo in kot sladico jagodni in limonin sladoled s podloženim piškotom in sadjem. Po kosilu smo se z majhnimi avtobusi, ki so tipični za Capri, peljali do dela otoka, ki se imenuje Capri (ta je nižje, višji del se imenuje Anacapri). Tam so nam prestavili ta del otoka in nas vodili do nekaj najlepših razglednih točk. Pred večerjo je šla naša skupina (nas sedem) obiskat še bližnjo cerkev in se sprehajat po ulicah. Na poti po ulicah pa smo vstopili tudi v manjšo galerijo. Razgledi in vzdušje mi je bilo zelo všeč. Obiskali smo tudi trgovino, ki proizvaja naravne parfume, imenuje se Carthusia. Na razgledu smo naredili tudi nekaj skupnih slik.
Kiara Topla, 7.a

V četrtek, 16. 3. 2023, smo se že na vse zgodaj odpravili v šolo, kjer nas je čakal avtobus. Z avtobusom smo se odpeljali iz mesta Anacapri v pristanišče, ki se je nahajalo v mestu Capri. S trajektom smo se odpeljali v Sorrento, tam smo nadaljevali našo pot z vlakom do Pompejev. V Pompejih smo si ogledali staro mesto, ki ga je uničila erupcija vulkana. Ogled je bil zelo zanimiv ter pester. Po končanem ogledu smo se z vlakom odpravili nazaj v Sorrento, kjer smo imeli prosti čas za ogled mesta, nakupovanje itd. Sprehodili smo se po mestu, degustirali smo lokalne sladice in uživali v prijetnem razgledu ter sončnem zahodu. Na koncu smo se odpravili nazaj s trajektom na otok Capri.
Jakob Vuk, 9.a

V petek, 17. 3. 2023, smo se poslovili od otoka Capri in se z ladjo odpravili do mesta Neapelj. Potem ko smo odložili vso prtljago v stanovanju, smo se odpravili po mestu. Ogledali smo si Castel Nuovo, Piazza del Plebiscito (trg plebiscita), kraljevo palačo, špansko četrt …  Izjemna arhitektura mesta nas je zelo očarala in po dolgem dnevu smo se utrujeni odpravili v posteljo, vedoč, da jutri potujemo domov.  
Erik Šemen, 9.a

 

Dostopnost