Nedelja, 4. junij 2023, bo za naša dekleta zapisana v trajnem spominu, saj je ta dan na OŠ Šmarje Sap potekalo državno ekipno šahovsko tekmovanje do 12 let za dečke in deklice. Ekipa deklic OŠ Bogojina je zasedla 1. mesto in s tem so postale ekipne državne prvakinje. Za ekipo so nastopile šestošolke Hana Edina Tomašić, Ana Casar, Ana Lucija Dragojlovič in Marija Casar. Učenke so zmagale štiri dvoboje in tesno izgubile v drugem krogu, zato je bilo tekmovanje napeto prav vse do zadnje partije, ki je odločila zmagovalca.

Na državnem ekipnem tekmovanju so nastopili tudi naši fantje Aleks Grčar, Kevin Rožman, Luka Antolin, Nejc Hartman in Jakob Gregorec, ki so osvojili  28. mesto. V sedmih kolih so enkrat zmagali, dvakrat igrali neodločeno in štirikrat so morali priznati premoč nasprotnika. Mlajši od njih so bili le izvrstni zmagovalci OŠ Breg, tako da imajo v naslednjih dveh letih še čas, da izboljšajo svojo igro in se povzpnejo na sam vrh.

Učenke in učenci so skozi vso leto lepo trenirali in se udeleževali raznih turnirjev, kjer so nabirali izkušnje in dosegali lepe zmage ter tudi lepe končne uvrstitve, tako da je sedaj naslov državnih prvakinj le pika na i.

ISKRENE ČESTITKE OBEMA EKIPAMA!

                           

Dostopnost