V četrtek, 28. septembra 2023, je potekalo šolsko tekmovanje iz logike za učence osnovnih šol, ki ga prireja Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Na šolskem tekmovanju je sodelovalo 51 učencev, mlajši učenci so imeli na voljo 45 minut časa za razmišljanje, učenci od šestega razreda naprej pa 90 minut.

Bronasto priznanje je osvojilo 23 učencev: Val Vratarič, Klara Hari in Liam Zadravec iz 2. a, Izak Ficko, Lukas Kerman in Viktoria Verbai iz 3.a, Neil Bukovec Gal, Maksim Lovenjak in Jaka Kolbl iz 3.b, Urša Unger, Timo Čolig, Jurij Vratarič  in Jakob Gregorec  iz 4.a, Zarja Šebjanič, Vid Vidonja, Ela Casar  in Victoria Števanec Bertalanič iz 5.a, Ema Küčan  in Žan Zelenko iz 6.a, Hana Edina Tomašić, Ana Casar, Marija Casar in Aja Majerič iz 7.a.

 

Priznanje za sodelovanje so osvojili najboljši učenci iz 8. in 9. razreda, saj bodo bronasta priznanja prejeli šele na regijskem tekmovanju. Priznanje za sodelovanje tako prejmejo Zarja Cerovšek in Anabela Gergorec iz 8.a ter Ema Unger iz 9.a.

Najboljši rezultat sta dosegli učenki Urša Unger in Hana Edina Tomašić, ki sta zbrali vse možne točke.

Na državno tekmovanje so se uvrstile Hana Edina Tomašić, Ana Casar in Marija Casar iz 7.a, na regijsko tekmovanje pa Zarja Cerovšek. Tekmovanji bosta v soboto, 21.10.2023, na OŠ Gornja Radgona.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!

 

mag. Lea Števanec

vodja tekmovanja

Dostopnost