V petek, 23.9.2022, je potekal vseslovenski praznik športa, katerega je obeležila tudi naša šola skupaj z ostalima šolama občine M. Toplice OŠ Fokovci, ter DOŠ Prosenjakovci. Dogodka se je tako udeležilo preko 400 učencev vseh šol. Zbrali smo se ob 8.30 uri in skupaj prisluhnili predstavitvi športne vsebine v knjigah naših pisateljic. Na zanimiv in hudomušen način, smo tako povezali bralno značko, katere vsebina je šport in športno aktivnost, ki je sledila po predstavitvi.

S športnim udejstvovanjem smo začeli po slovenski himni, uradnem nagovoru učitelja športa Jošta Slaviča, ravnatelja OŠ Bogojina ter župana občine M. Toplice. Učenci so sodelovali v različnih aktivnostih od štafetnih iger, iger zadevanja in ciljanja ter hokejskih iger, iger z žogo, plesa in kolesarjenja. Aktivnosti so bile namenjene druženju, ter novim izkušnjam na področju športnih vsebin, zato niso bile tekmovalno naravnane. Zmagovalci smo na koncu bili prav vsi udeleženci. Po vseh aktivnostih je sledilo glavno dogajanje in sicer Foksijev ples, ki smo ga prenašali v živo na Kongresni trg v Ljubljano. Točno ob 12.00 pa smo se udeležili še vseslovenskega Predsednikovega teka, ki je potekal v dolžini 500m, udeležili pa so se ga prav vsi učenci obeh šol. Hkrati so tekli v krogu s svojimi vrstniki, učitelji, ravnateljem, županom občine M. Toplice, ter predsednikom športne zveze Moravske Toplice Brankom Reckom.

Športni dan smo sklenili polni novih spoznanj, prijateljstev in novih športnih dogodivščin, ter ob tem bili nagrajeni z predsedniško diplomo.

 

Učitelj Športa Jošt Slavič

FOTOUTRINKE s tega dogodka si lahko ogledate v galeriji.

Dostopnost