Mala galerija OŠ Bogojina

likovni dogodek

RAZSTAVA  dijakov GIMNAZIJE MURSKA SOBOTA

  1. april 2017 ob 12.15 uri

Mala Galerija Osnovne šole Bogojina je odprla novo razstavo likovnih del gimnazijcev Mursko soboške gimnazije. Profesorica likovne umetnosti, akad. slikarka Martina Bohar, je povedala, da veliko del dijaki ustvarijo izven rednega programa likovne umetnosti, predvsem z željo po osebni izpovedi. Z njeno asistenco in nasveti so nastala zanimiva likovna dela, ki izražajo predvsem stiske in temačne plati mladostništva, črni vran to tematiko dopolnjuje. Redki portreti z risarsko spretnostjo izražajo veselje, redka,-  abstraktna slikarska dela izražajo svoja občutja na ekspresiven način. Poskusi računalniške grafike dopolnjujejo raznolikost likovnih tehnik. Kar nekaj je avtorjev, čigar dela opozarjajo na sporočilno moč in nadarjenost. Morda jim bo ta razstava v naši šoli spodbuda za  razmišljanje o profesionalni poti na področju umetnosti.

V obiskovalca razstave iz večine del zrejo oči, oči, ki nagovarjajo, sprašujejo, opozarjajo, predvsem pa strahoma zrejo v neznano. Razstava je še ena v vrsti razstav, ki silijo k razmišljanju in duhovni obogatitvi vsakdana. Otvoritev razstave je obogatila glasbena točka učencev  9. Razreda s tolkali,  pod vodstvom glasbene pedagoginje Valerije Šomen.

Vabimo starše in vse ki prihajate v šolo,  da si razstavo  v 2. nadstropju v Mali galeriji ogledate. Avtorjem razstave, gimnazijcem murskosoboške gimnazije iskrene čestitke, uspeh in osebno zadovoljstvo na umetniški poti, prof. Martini Bohar, pa iskrena hvala za ves vložen trud in gostovanje pri nas.

Dogodki v Mali galeriji so duhovna obogatitev in priložnost za rast in druženje na kulturnem področju.

Vabljeni

za Malo galerijo Jože Gutman

Dostopnost