Spoštovani starši, babice in dedki,

obveščamo vas, da bomo ob letošnjem kulturnem dnevu organizirali zbiranje starih knjig, beril in učbenikov, ki ste jih brali v svojih osnovnošolskih letih. Verjamemo, da se v vsakem domu skrivajo zgodbe preteklosti, ki jih želimo oživiti in deliti s skupnostjo.

Poleg knjig in učbenikov bomo z veseljem sprejeli tudi stare slikanice o Marinki, ki so krasile vaše otroške dni. Pozivamo vas, da prinesete svoje dragocene knjižne zaklade in sodelujete pri ohranjanju kulturne dediščine.

Zato vas vabimo, da svoj prispevek obogatite z mislijo o pomenu branja ali z osebno anekdoto o tem, kako vas je branje oblikovalo v vaših mladostniških letih.

Zbrane knjige bomo uporabili za ustvarjanje čudovite knjižne razstave, kjer bomo vsako knjigo posebej označili in zabeležili njenega lastnika. Na koncu kulturnega dne bomo vse knjige vrnili njihovim lastnikom.

Knjige lahko od ponedeljka, 22. 1. 2024, do petka, 26. 1. 2024, prinesete sami ali vaši otroci v šolsko knjižnico.

Hvala vam za sodelovanje in prispevek k naši knjižni razstavi. Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi ustvarili nepozabno kulturno doživetje za vse učence.

S spoštovanjem, knjižničarka OŠ Bogojina.

Pravljice : MARINKA

Dostopnost