Ker je mesec december čas obdarovanja, čas ko v srcu čutimo posebno vzdušje, toplino in radost, je december lepa priložnost za dobrodelnost in solidarnost. V ta namen smo se odločili, da bomo naredili dve zbiralni akciji in sicer, zbirali bomo hrano za živali v zavetišču in še uporabne igrače otrokom iz BIH.

Več na:

– Zbiranje hrane za muce in kužke

– Podari igračo za nasmeh

S predavanjem na temo pravilno ravnanje z živalmi, ki bo za učence od 1. do 9. razreda organizirano v torek, 29. 11. 2016, bomo vstopili v zbiralno akcijo zbiranja hrane za živali v zavetišču. Zbiralna akcija bo potekala ves mesec december.

Zbiralna akcija je zamišljena tako, da učenci iz lastnih prihrankov kupijo hrano za muce ali kužke. Lahko prinesejo tudi že odprto, pa še vedno uporabno škatlo oz. vrečo briketov, v primeru, da je hišni ljubljenček preminil.

Prepričani smo, da lahko s takimi akcijami obogatimo sebe in svet spreminjamo na bolje.

V sodelovanju z Dobrodelnim društvom Pomagajmo odprtih src smo se odločili in pristopili k akciji zbiranja čim večjega števila rabljenih, a še uporabnih igrač za otroke iz BIH. Poudarek je na tem, da se otrok odpove svoji še uporabni igrači in jo podari otrokom iz BIH. Zbirajo se predvsem plišaste igrače, lahko pa tudi druge, vendar še uporabne igrače. Zaželeno je, da vsak otrok tudi nekaj napiše otroku, prijatelju v BIH ter prilepi oz. zaveže na igračo.

Ker so predali s sladkarijami meseca decembra še bolj polni kot običajno, in če se je otrok pripravljen odreči originalno zapakirani sladkariji, lahko podari tudi to.

Akcija zbiranja rabljenih igrač bo potekala do 15. decembra 2016.

Simona Nemec,
koordinatorica akcije

Dostopnost