Ob zaključku BRALNE ZNAČKE nas je obiskala ilustratorka in slikarka Karmen Smodiš

V ponedeljek, 12. 6. 2017, je bralnoznačkarje (učence, ki so osvojili bralno značko) od 1. do 9. razreda »obogatila« ilustratorka Karmen Smodiš. Učencem je predstavila svoje delo in razložila, kdo je ilustrator. Povedala je tudi, kako nastajajo njene ilustracije.

Drugo šolsko uro je bila z učenci prvega in drugega razreda. Učenem je razdelila besedilo z obkroženimi besedami, ki so jih narisali. Tako so spoznali, kako nastane slikopis.

Učence 3., 4. in 5. razreda je 3. šolsko uro popeljala v svet domišljije, ki so ga učenci po svojih občutkih ilustrirali. Ga. Karmen Smodiš je bila navdušena nad otroškimi deli,  povedala je, da se skozi otroške oči da veliko naučiti.

S karikaturo so se »spoprijeli« učenci od 6. do 9. razreda. Naša gostja je povedala, da je potrebno biti zelo pazljiv, da pri karikaturi ne prestopimo meje, da bi koga užalili. Ustvarjamo jo s svinčnikom, z radirko, s čopičem in z akvarelom. Učenci so se ustvarjalno lotili karikatur po super šali, ki jim jo je prebrala ga. Karmen. Zgodbo so morali prikazati s karikaturo. Ugotovili so, da je pri tem potrebno veliko znanja, ustvarjalnosti  in nadarjenosti.

Mentorica: Marjetka Erdelji

Dostopnost