V prihodnji sezoni oddaje Male sive celice uvajajo novo rubriko, ki so jo poimenovali Hitri lončki in je narejena po vzoru svetovno znane igre Speed Stack. Igra Hitri lončki je namenjena učencem od 5. do 9. r. Tekmovalno zlaganje Hitrih lončkov je vznemirljiva igra, kjer bodo na preizkušnji vse vaše spretnosti. Tekmovanje bo potekalo v oddaji Male sive celice. Tekmovanje v Hitrih lončkih poteka vzporedno s kvizom.

Tukaj je povezava do predstavitve – https://www.youtube.com/watch?v=zH9QiWl8pT0

Med počitnicami bo zagotovo dovolj časa, da se preizkusite v zlaganju lončkov. Ekipa učencev za predtekmovanje bo sestavljena v septembru. Ob pričetku novega šolskega leta bodo lončki na voljo tudi v šoli. Od julija jih bo možno kupiti v večjih trgovinah z igračami.

Kako poteka tekmovanje v hitrostnem zlaganju Hitri lončki?

1. Tekmovanje se meri na čas, v katerem posamezni tekmovalec v eni igri zlaga lončke navzgor in navzdol po metodah v sledečem vrstnem redu: 3-6-3, 6-6, 1-10-1 in 3-6-3. (Učenje zlaganja Hitrih lončkov je podrobno razloženo v navodilih za igro, ki so priložena Hitrim lončkom)

2. Igra se igra z 12 lončki.

Na spodnjih povezavah so na voljo razlage za zlaganje, ki so sicer v angleščini, zato v priponki prilagam tudi slovenska pravila.
Navodila za zlaganje

3-6-3 – ZLAGANJE, KI SE BO OCENJEVALO V PREDTEKMOVANJU, TU UPORABITE SERIJO LONČKOV 1
Episode 3 – Learn The 3-6-3 Stack – YouTube

Hitrostno zlaganje – ZLAGANJE, KI SE BO OCENJEVALI V TV KVIZU, TU UPORABITE SERIJO LONČKOV 2
Episode 4 – Learn The Cycle Stack pt 1
Episode 5 – Learn The Cycle Stack pt 2

Letak o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Ekipo šole bomo izbrali v mesecu septembru.

Lepe in mirne počitnice vsem skupaj!

Dostopnost