Državna komisija za tekmovanje v znanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje, ki poteka v okviru Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, je tudi v šolskem letu 2019/2020 organizirala tekmovanje v znanju iz slovenščine in izbrala književna besedila, ki so bila podlaga za preverjanje bralne zmožnosti   ter zmožnosti pisanja spisov/esejev, povezanih z izbranimi književnimi besedili ter priporočeno dodatno literaturo.

Naslov tekmovanja je bil JAZ, TI, MI VSI, tekmovanje pa je temeljilo na naslednjih besedilih. V 4., 5. razredu: Jana Bauer (Groznovilca v Hudi hosti); v 6., 7. razredu: Slavko Pregl (Odprava Zelenega zmaja); v 8., 9. razredu: Igor Karlovšek (Preživetje).

Šolsko tekmovanje za bronasto Cankarjevo priznanje za učence od 4. do 9. razreda je potekalo na OŠ Bogojina 12. novembra 2019. Učenci so pisali razlagalni spis, povezan z dano literaturo.

Tekmovalo je 18 učencev, bronasto Cankarjevo priznanje pa je osvojilo 9 učencev, in sicer Zarja Cerovšek (4. r.), Miša Ošlaj (5. r.), Erik Šemen in Maja Trajber (6. r.), Zoja Lovrenčec (7. r.), Marinka Horvat in Maja Ošlaj (8. r.), Vanesa Henzel in Kristina Vöröš (9. r.). 

Na območno tekmovanje, ki bo 9. januarja 2020 na OŠ Bakovci, so se uvrstile Vanesa Henzel in  Kristina Vöröš iz 9. razreda in Marinka Horvat iz 8. razreda.

 

ČESTITAMO!

 

Vodja tekmovanja od 4. do 9. razreda in mentorica od 6. do 9. razreda:
Marjetka Erdelji

Dostopnost