42 učencev od 2. do 9. razreda se je v sredo, 30.11.2022, pomerilo na šolskem tekmovanju iz razvedrilne matematike, ki ga prireja Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije.

Učenci 2. in 3. razreda so imeli na voljo 60 minut časa za razmišljanje, ostali učenci pa 90 minut. Po posameznih razredih so naloge najbolje reševali naslednji učenci: Erik Hari iz 2.a, Jurij Vratarič iz 3.a, Ela Casar iz 4.a, Žan Zelenko iz 5.a, Hana Edina Tomašić in Marija Casar iz 6.a, Amadej Cör iz 7.a, Ema Unger iz 8.a in Erik Šemen iz 9.a

Bronasto priznanje prejmejo:  Erik Hari, Živa Vidonja in Lukas Kerman iz 2.a, Jurij Vratarič iz 3.a, Ela Casar, Victoria Števanec Bertalanič , Nai Domonkoš in Zoja Lucija Tomašić iz 4.a, Žan Zelenko iz 5.a, Marija Casar in Hana Edina Tomašić iz 6.a, Amadej Cör, Zala Raus in Ema Antolin iz 7.a ter Erik Šemen iz 9.a.

Na državno tekmovanje se uvrstijo učenci od 6. do 9. razreda, ki so zmagovalci v svoji kategoriji in so dosegli več kot 75% možnih točk ter dodatno povabljeni učenci z najboljšimi dosežki. Na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 25.2.2022, na OŠ Gornja Radgona, se je uvrstil Erik Šemen.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!

 

mag. Lea Števanec

vodja tekmovanja

Dostopnost