Tradicionalni slovenski zajtrk

Vsak dan prinaša nove izzive, zato je tudi pomembno, kako ga začnemo.

Začeti bi ga morali z zajtrkom, saj tako dobimo potrebno energijo za cel dan in lahko delo v šoli lažje opravimo. Devetošolci že vedo, da naši možgani za delo potrebujejo energijo.

Ker poteka pouk na daljavo, smo zajtrk opravili tudi na »daljavo«. Pri urah nemščine so učenci od 6.-9. razreda dobili nalogo, da so prišli k uram lačni. Njihova prva naloga je bila, da so si nato vzeli čas in si pripravili zajtrk po lastni meri. Svoje zajtrke so nato predstavili tudi sošolcem in jih tudi poslikali.

Veliko učencev je ostalo zvestih tradiciji in so pozajtrkovali kruh z maslom in medom, spili skodelico mleka ter pojedli še jabolko. Nekateri so si svoje zajtrke zamislili drugače in njihova kreativnost je vidna na krožnikih. Devetošolci in sedmošolci pa so tudi raziskovali, kako zajtrkujejo v drugih evropskih državah in o tem pripovedovali ali pa naredili kratek zapis o tem. Zajtrki v Evropi so zelo zanimivi.

Dostopnost