V sodelovanju z Občino Preddvor in Zavodom za turizem Preddvor sta potekala natečaja za najboljšo ljubezensko pesem in najboljše ljubezensko pismo. Namen natečajev je motivacija mladih, da svoje literarne umetnine predstavijo javnosti in se jih pri njihovi nadarjenosti dodatno motivira. Poleg tega z natečajem obujajo spomin na prvo slovensko pesnico, pisateljico, skladateljico in pravljičarko Josipine Urbančič Turnograjsko. Naslednje leto bo minilo 190 let od njenega rojstva.

Najboljše pesmi so bile predstavljene na zaključni prireditvi v nedeljo, 6. 11. 2022, v Kulturnem domu v Preddvoru, kjer je bil tudi naš učenec Žan Tian Gajić iz 8. razreda. S svojo pesmijo Zaljubljena pesem se je izmed 252 osnovnošolskih del iz cele Slovenije uvrstil med 10 najboljših in prejel posebno priznanje. S svojo pesmijo je sodeloval tudi v kulturnem programu.

Prav tako je bilo predstavljenih 10 najboljših ljubezenskih pisem mladim doma in po svetu. Posebno priznanje za 6. mesto je prejel naš učenec Jakob Vuk iz 9. razreda. Prispevka si lahko preberete v priponki.

 

Iskrene čestitke!

Mentorica Marjetka Erdelji

Zaljubljena pesem

Ljubezensko pismo mladim-Jakob Vuk

 

Dostopnost