Obveščamo vas, da so v Digitalni knjižnici Slovenije prosto dostopni vsi letniki revije TIM iz obdobja 1962–2018 in si jih lahko povsem brezplačno ogledate prek naslednje  povezave.

Revija TIM je revija za tehniško ustvarjalnost mladih in je edina tovrstna revija v Sloveniji, ki izhaja že več kot 60 let. Namenjena je predvsem mladim, pa tudi tistim, ki jih zanimajo naravoslovno-tehnične in tehnično-športne teme ter modelarstvo in maketarstvo.

V Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) so starejše številke revije TIM v sodelovanju z založnikom digitalizirali v okviru projekta EODOPEN. Izvorno digitalno gradivo novejših številk NUK stalno dopolnjuje in odpira prost dostop s 5-letnim zamikom.

Vsebine so predvsem s področja tehnike, modelarstva in ročnih spretnosti ter spodbujajo ustvarjalnost mladih. Prosimo vas, da učence in njihove mentorje obvestite, da jim je revija na voljo brezplačno.

 

O projektu EODOPEN

EODOPEN ali eBooks-On-Demand-Network Opening Publications for European Netizens (E-knjige po naročilu – odpiranje dostopa do gradiva za evropske uporabnike spleta) je štiriletni projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa, in katerega cilj je neposredno sodelovanje z nacionalnimi, regionalnimi in lokalnimi skupnostmi pri izbiri gradiva 20. in 21. stoletja za digitalizacijo. Države partnerice projekta so Avstrija, Češka, Estonija, Litva, Madžarska, Nemčija, Poljska, Portugalska, Slovaška, Slovenija in Švedska. Skupna vrednost projekta je približno 4 milijone evrov.

Dostopnost