Na OŠ III Murska Sobota se je v soboto, 2.12.2023, odvijalo področno posamezno osnovnošolsko šahovsko tekmovanje Pomurja. Udeležilo se ga je 96 tekmovalcev in tekmovalk, ki so se borili za medalje v šestih starostnih kategorijah ločenih po spolu. Med našimi učenci so se najbolje odrezale Hana Edina Tomašić, ki je zasedla 2. mesto in prejela srebrno medaljo med deklicami do 15 let, v tej kategoriji je bronasto medaljo osvojila Ana Casar na 3. mestu. Ela Casar je po dodatnem dvoboju, ki se v šahu imenuje zlata partija, osvojila 3. mesto in s tem bronasto medaljo v kategoriji deklic do 12 let. Vse tri omenjene šahistke so se uvrstile na državno osnovnošolsko prvenstvo, ki bo 13. januarja 2024.

Odlično so se odrezali še Zala Raus na 4. mestu, Ema Unger na 6. mestu, Miša Ošlaj na 7. mestu, vse v močni kategoriji deklic do 15 let. Aleks Grčar je prav tako zasedel 7. mesto v kategoriji dečkov do 12 let, v kategoriji dečkov do 9 let se je najbolje odrezal Val Vratarič na 8. mestu.

Našo šolo so uspešno zastopali še učenci: Živa Vidonja, Viktorija Verbai, Maksim Lovenjak, Jurij Vratarič, Luka Antolin, Zarja Šebjanič, Ana Lucija Dragojlovič in Marija Casar.

 

 

 ISKRENE ČESTITKE!

 

Dostopnost