Naši šahisti so v soboto, 9.3.2024, uspešno nastopili na področnem ekipnem šahovskem tekmovanju na OŠ III Murska Sobota.

Najbolje so se odrezala naša izkušena dekleta, ki so osvojila 1. mesto med deklicami do 15 let in postale ekipne področne prvakinje. Ekipo so sestavljale: Zala Raus, Miša Ošlaj in Hana Edina Tomašić. Naša druga ekipa v postavi Ana Casar, Ema Unger, Ela Casar in Ana Lucija Dragojlovič so v isti kategoriji zasedle 2. mesto. Dečki v sestavi Aleks Grčar, Jurij Vratarič, Kevin Rožman in Luka Antolin so zasedli 2. mesto pri dečkih do 12 let. V tej kategoriji je druga ekipa dečkov zasedla 6. mesto, za katero so igrali Nejc Hartman, Ivo Ivanič, Alen Zver, Neo Hozjan in Aljaž Puhan. Naša najmlajša ekipa dečkov v postavi Maksim Lovenjak, Lukas Kerman, Val Vratarič, Benjamin Miholič in Neil Bukovec Gal je zasedla 3. mesto in si nabrala kar nekaj izkušenj.

 

Dekleta bodo že v soboto, 16.3.2024, nastopila na državnem ekipnem tekmovanju, ki bo v Kranju. Želimo jim več sreče kot lansko leto, ko so pristale na nehvaležnem četrtem mestu.

 

ISKRENE ČESTITKE VSEM UČENCEM!

mag. Lea Števanec,

mentorica šaha

Dostopnost