Osmošolke na Festivalu prekmurske gibanice in šunke

V soboto, 10. septembra 2016, je v Murski Soboti pri gradu potekal Festival prekmurske gibanice in šunke. Tega festivala so se udeležila dekleta iz osmega razreda, ki jim je kuhanje v veselje in tudi konjiček. Na festival smo bili povabljeni v sklopu projekta Kuhna pa to, ki spodbuja osnovnošolce h kuhanju že skoraj pozabljenih jedi v novi preobleki.

V kuharski ekipi so bile Tajda in Sara Prelič, Lara Erniša in Neja Kosi Lovrenčec. Dekleta so se spopadla s pripravo testa za langaš in ga tudi odlično ocvrla, saj je bilo enega hipa povpraševanje večje od ponudbe in bi dekleta morala imeti več kot samo dve roki. Vse lačne langaša je tudi navdušil namaz, ki so ga pripravile iz kisle smetane in pora.

Naša šola se je predstavila tudi s krajšim kulturnim programom. Tako se je kuharski ekipi pridružil inštrumentalni kvartet, ki deluje v okviru šolskega orkestra. Zaigrali so venček prekmurskih narodnih. Prijetno je bilo prisluhniti Žigi Rausu, harmonika, Piji Smodiš, flavta, Neji Kosi Lovrenčec, violina, in učiteljici ter mentorici Valeriji Šömen, čelo.

Mentorica interesne dejavnosti zlata kuhalnica:

Melita Nemec

Več informacij o Festivalu prekmurske gibanice in šunke se nahaja na www.pomurec.si, od koder sta tudi zadnji dve fotografiji.

Dostopnost