Rdeči Križ Slovenije in Players promotion tudi letos skupaj pripravljata akcijo, ki jo prežemajo zdravje, darovanje in sanje. Otrokom iz manj spodbudnega okolja želijo omogočiti brezplačne počitnice. Zavedanje, da lahko vsak učenec svojemu vrstniku približa doživetja, ki se večini med nami zdijo povsem običajna, a marsikomu niso dosegljiva, je spodbudilo, da se je lani prvič izvedla akcija z naslovom Zaigraj z nami. Več kot 12.500 učencev iz več kot stotih slovenskih osnovnih šol je s svojo majhno donacijo 70 svojim sovrstnikom omogočilo brezplačne prvomajske počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.

Tej akciji se letos prvič pridružuje tudi OŠ Bogojina in učenci, ki se bodo odločili sodelovati bodo v prijavnice, ki so v obliki majhnih ovojnic vložili 1 evro ter ga v tednu od 18. do 22. marca 2019 oddali v posebno škatlo.

Vsi učenci, ki bodo oddali prijavnico, bodo v prvem tednu aprila 2019 sodelovali v žrebanju za nagrade, o kakršnih sanjajo mnogi otroci tega sveta, saj bodo tudi letos lahko prejeli eno od ved kot sto privlačnih nagrad. Vsak otrok, bo s prispevkom v višini 1 evra pomagal zbrati za športno obarvane, brezplačne počitniške dneve svojemu vrstniku iz manj spodbudnega okolja. Verjamemo, da bomo pokazali, da skupaj zmoremo vse, za nas in za druge in otrokom pokazali kako velika je moč človečnosti. Ni nam vseeno. ln vsi smo za zdravje, pomoč in sanje.

 

Sporočilo je povzeto po dopisu generalne sekretarke RKS Cvetke Tomin in Marinke Mlakar Players promotion.

Dostopnost