V torek, 10. maja 2022, prav na dan obletnice rojstva Ivana Cankarja, je na naši šoli gostovala pesnica, pisateljica in glasbenica Nina Novak Oiseau.

 Učencem od 5. do 9. razreda, ki so osvojili bralno značko, in tistim, ki aktivno sodelujejo na literarnem področju, je predstavila interdisciplinarni performans V šepetu trepet, zatem pa izvedla še delavnico, ki je mlade spodbudila k ustvarjanju in opazovanju majhnosti iz sveta narave. Z učenci se je podala med te majhnosti z razmišljanjem o pomenu opazovanja sveta, ki jih obkroža. Pogovarjali so se tudi o ustvarjanju in sami ustvarjali. Svoja pesemska in prozna občutja so prebrali in pesnici zapisali v posebno knjigo spominov.

Sledil je pogovor o zanimivostih iz življenja in dela mlade umetnice. Spretno sta ga vodila Zoja Lovrenčec, učenka  9. razreda, in Jakob Vuk, učenec 8. razreda, ki sta povezovala celotno srečanje in ga popestrila s prekmurskim narečjem. Učence je zanimalo veliko vsega iz sveta umetnosti. Dogodek je naša gostja popestrila z igranjem na kitaro in s petjem.

Umetnico Nino Novak Oiseau smo prisrčno sprejeli z nastopom mladih pevcev iz 6. razreda s prekmursko pesmijo pod mentorstvom glasbenice Valerije Šӧmen in se prav tako poslovili od nje z iskrenimi besedami zahvale in z umetniško ilustracijo Sare Zver, učenke 8. razreda. Dobila bo posebno mesto in našo gostjo spominjala na naše posebno druženje, nas pa opominjala, da je treba slediti edino SVOBODI in sanjati svoje talente in sanje.

Mentorica: Marjetka Erdelji

Fotografije s srečanja so v GALERIJI.

Nekaj več o Nini Novak Oiseau.

https://www.nina-novak-oiseau.si/

Povezava do Ninine objave na facebooku:

#osnovnasolabogojina #bralnaznacka #mladiliterati #literatura

 

Dostopnost