Zaključna javna prireditev 5. literarnega natečaja Spominska obeležja pripovedujejo je bila v četrtek, 25. maja 2023, ob 17. uri v Kulturnem domu Puconci. Dogodek je bil posvečen tudi 300. letnici rojstva Števana Küzmiča.

Na prireditvi so avtorjem prispevkov in njihovim mentorjem podelili priznanja in zahvale ter elektronsko verzijo izdane knjige z biltenom natečaja in objavljenimi prispevki. Avtorjem nagrajenih prispevkov so bile podeljene tudi posebne medalje.

Za najboljše prozno besedilo (esej o osamosvojitvi in vojni v Pomurju ) z naslovom Pomurci za samostojno slovensko državo je prejela priznanje in posebno medaljo Ajda Šebjanič iz 9. razreda. 2. junija se bo udeležila nagradne strokovne ekskurzije z domoznanskimi in zgodovinskimi vsebinami po Sloveniji. Ekskurzije se bo udeležil tudi Jakob Vuk iz 9. razreda, ki je prav tako sodeloval na tem natečaju.

Namen ekskurzije je spoznavanje domovine in dogodkov, ki so pomembno prispevali k slovenski osamosvojitvi in njenemu zavarovanju leta 1991.

ČESTITAMO!

Mentorica: Marjetka Erdelji

                       

 

Dostopnost