Kulturni dan na OŠ Bogojina

Kulturni dan, ki je bil 17. 2. 2022, smo začeli s šolskim radiom in virtualno proslavo v počastitev slovenskega kulturnega praznika ter največjega slovenskega poeta Franceta Prešerna. Predstavili so se učenci 9. razreda in mladinski pevski zbor pod mentorstvom Marjetke Erdelji in Valerije Šömen. Ravnatelj Boštjan Majerič nas je s svojimi rimami in razmišljanjem popeljal v svet ustvarjanja in kulture, učiteljica Marjetka Erdelji pa je predstavila delo v Tednu pisanja z roko, pomen pisanja z roko in nagrajence natečaja Prešernovo pero. Gospod ravnatelj je nato podelil nagrade učencem in učenkam od 3. do 9. razreda, ki so s pisanimi črkami najlepše prepisali našo himno (7. kitico Zdravljice).

V 3. razredu sta nagrado prejela Victoria Števanec Bertalanič in Kevin Rožman, v 4. razredu Ema Kučan in Job Bohnec, v 5. razredu Lara Kozic in Noah Domonkoš, v 6. razredu Anabela Gregorec in Jakob Fras, v 7. razredu Miša Ošlaj in Matic Vöröš, v 8. razredu Marina Rožman in Vid Vöröš in v 9. razredu Zoja Lovrenčec in Aljoša Cmor.

Kulturni dan se je nadaljeval z različnimi ustvarjalnimi delavnicami: literarnimi, filmskimi, dramskimi, glasbenimi, likovnimi in z delavnicama, povezanima s projektom Rastem s knjigo in s čustvi ter besedami v risbi.

Naj zaključim z rimami ravnatelja Boštjana Majeriča.

Povedati nekaj skozi rime,
nekaj, da se vsakega prime.
Skrivnosti so v verze zavite,
ko misli sivine so site.

Marjetka Erdelji

Dostopnost