Kulturno društvo Jožef Košič Bogojina je v soboto, 22. oktobra 2016, pripravilo zabavno druženje pod geslom »Gesenska lumparija«. V okviru tega so bile skrite različne dejavnosti: kuhanje jesenske enolončnice v kotlu, zabavne športne igre in zvečer še folklorni večer.

Pri kuhanju jesenske enolončnice so sodelovala dekleta, ki obiskujejo v šoli krožek zlata kuhalnica, športnih iger pa so se udeležili učenci, ki imajo šport zelo radi in radi tekmujejo v različnih panogah.

Jesensko enolončnico v kotlu so kuhale Sara in Tajda Prelič ter Kaja Felbar. To je bila njihova prva izkušnja kuhanja na ta način. Kuhanja so se lotile s strahospoštovanjem, vendar jim je šlo odlično in tudi enolončnica je bila odličnega okusa. V njihovi jesenski enolončnici so bile naslednje sestavine: goveje meso (bočnik), čebula, česen, zelena, krompir, paradižnik, rumena, rdeča in zelena paprika, koruza, muškatna buča in jabolka. Enolončnico so zalile z belim vinom in govejo jušno osnovo. Začinile so jo s soljo, kajenskim poprom, svežim majaronom in peteršiljem.

Strokovni komisiji je bil okus naše enolončnice všeč in dekleta so zasedla drugo mesto med petimi kuhajočimi ekipami. Veliko ljudi je tudi pohvalilo samo postavitev na krožnik, saj se jim je zdela zanimiva in sveža.

V športni ekipi so sodelovali Larisa Puhan, Asja Puhan, Robert Votek in David Černela. Pomerili so se v zabavnih športnih igrah: v ožemanju perila, zabijanju  žebljev v štor, metanju obročev v cilj.

Na večerni prireditvi so bila podeljena priznanja za uspehe tega popoldneva.

Za vse nas je bila to prijetna in tudi zabavna izkušnja.

Mentorica:
Melita Nemec

Dostopnost