Področno ekipno prvenstvo v šahu je potekalo v soboto, 25.2.2023, na OŠ I Murska Sobota. Učenci so tekmovali ločeno po triadah in po spolu. Našo šolo je zastopalo šest ekip, po ena v vsaki kategoriji.

Med dečki do 9 let so naši učenci osvoji 1. mesto in naslov področnega ekipnega prvaka. Za ekipo so nastopili Jurij Vratarič, Jakob Gregorec, Neo Hozjan, Alen Zver in Ivo Ivanič.

V kategoriji dečkov do 12 let so naši učenci ponovili lanskoletni dosežek in osvojili 1. mesto. Področni prvaki do 12 let so postali Aleks Grčar, Kevin Rožman, Luka Antolin in Nejc Hartman.

Pri dečkih do 15 let so bili zmagovalci domačini, OŠ I., naši učenci, ki niso nastopili v popolni postavi so zasedli 3. mesto, čeprav niso izgubili nobenega dvoboja. V naši ekipi so nastopili Dominik Erniša, Vid Vöröš, Jan Balaško in Ajda Šebjanič.

Med deklicami do 9 let je prvo mesto pripadlo OŠ Gornja Radgona, naše deklice so zasedle 2. mesto. Za ekipo sta nastopili Pia Sakelšek in Živa Vidonja.

Deklice Ana Casar, Hana Edina Tomašić, Ana Lucija Dragojlovič in Marija Casar so prav tako zasedle 1.mesto in osvojile naslov področnih prvakinj med deklicami do 12 let, kot lansko leto.

1.mesto in naslov ekipnih prvakinj v kategoriji deklic do 15 let so osvojile naše šahistke v postavi: Zala Raus, Miša Ošlaj in Ema Unger, ki so dosegle vse možne šahovske točke in prepričljivo zmagale.

Deklice do 15 let bodo nastopile na državnem prvenstvu, ki bo 19.3.2023, v Kranju, prvaki do 12 let pa se bodo na državno prvenstvo odpravili 4.6.2023 v Grosuplje. Najmlajši šahisti pa bodo šahirali na državnem prvenstvu 3.6.2023, prav tako v Grosuplju.

 

ISKRENE ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM!

mag. Lea Števanec,

mentorica šaha

Dostopnost