BRONASTA PRIZNANJA – BOBRČEK IN MLADI BOBER

 

V tem šolskem letu so naši učenci prvič tekmovali na logično – matematičnem tekmovanju Bobrček oziroma Mladi bober. Učenci do vključno 5. razreda lahko tekmujejo na tekmovanju Bobrček, kjer rešujejo naloge na liste, kot običajno. Učenci od 6. do 9. razreda pa tekmujejo preko spleta in njihovo tekmovanje se imenuje Mladi bober, ki se potem v srednji šoli preimenuje v Izkušeni bober.

Tekmovanje je zanimivo iz več vidikov: starejši učenci rešujejo preko spleta, naloge so izbrane iz različnih držav širom sveta, kar je označeno pri posamezni nalogi, učenci imajo ponujene tudi štiri odgovore in izberejo enega, vendar so ti odgovori izbrani zelo premišljeno, tako da lahko reševalca hitro zmedejo. Pri spletnem reševanju je zanimivo tudi to, da računalnik izbira različni vrsti red nalog, tako da je težko prepisovati od soseda. Prednost tega tekmovanja je tudi pri organizaciji, saj si lahko šola sama določi termin tekmovanja, ki pa mora biti v okviru predpisanega datuma.

Naši učenci so se v ponedeljek,13.11.2023, in v četrtek, 16.11.2023, zelo dobro spopadli z mednarodnimi nalogami in osvojili bronasta priznanja. V 5. razredu prejmejo bronasta priznanja Ela Casar, Andraž Kocjan in Victoria Števanec Bertalanič, v 6. razredu Žan Zelenko, v 7. razredu Marija Casar, Ana Casar in Noah Domonkoš, v 8. razredu Amadej Cör, Zarja Cerovšek in Tian Samo Pernek ter v 9. razredu Jan Balaško.

Na državnem tekmovanju lahko sodelujejo le učenci od 6. razreda naprej, ki so dosegli zadostno število točk. Na naši šoli je to uspelo JANU BALAŠKU iz 9. razreda. Jan se bo že 13. januarja pomeril z najboljšimi devetošolci na državnem tekmovanju Mladi bober, ki bo v Mariboru.

 

ISKRENE ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM!

mag. Lea Števanec

vodja tekmovanja

Dostopnost